Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Συμπόσιο ΠΕΠΓΑΣ στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών

 http://www.icss2016.web.auth.gr/el/node/31

ΣΥΜΠΟΣΙΟ της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συμπόσιο της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ, θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΔΕΑ/ΑΠΘ, 3ης Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο 1 με τιτλο:  «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ και ΑΘΛΗΣΗ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, 12.00-14.00.

Σκοπός του ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ μέσα από τη φιλοσοφία της ΠΕΠΓΑΣ είναι να προκαλέσει και να υποστηρίξει την ενεργή συμμετοχή των Γυναικών σ΄ όλους τους αθλητικούς ρόλους στην αθλητική πολιτική, αθλητική επιστήμη και έρευνα, προπόνηση, διδασκαλία, φυσική δραστηριότητα και γενικά στην αθλητική ζωή και κοινωνία.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους οι κ.κ.Σ. Παπαδοπούλου,  Χ. Γαρέφης, Ευαγ. Ψάρρα, Μαρ. Νησωτάκη, Ξ. Κωσταντινίδου, Ευδ. Κοσμίδου , Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου κωφών γυναικών κ.α., που θα αναφερθούν στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη συμμετοχή τους στον αθλητισμό και τα σπορ σε κάθε ρόλο.

 Στο πρώτο μέρος η αναπληρώτρια καθηγήτρια κ Σοφία Παπαδοπούλου, τέως πρόεδρος ΠΕΠΓΑΣ θα μιλήσει για τη συμβολή και την υποστήριξη της ΠΕΠΓΑΣ στην προώθηση των γυναικών στον αθλητισμό και τα σπορ, ενώ θα γίνει ένα σύντομο αφιέρωμα στη μνήμη της Μαρίας Σιδηροπούλου, Επίκουρης καθηγήτριας ΤΕΦΑΑ/Α.Π.Θ.

Στο δεύτερο μέρος που είναι αφιερωμένο  στο ποδόσφαιρο από την πλευρά των γυναικών, οι ίδιες οι ομιλήτριες εξηγούν πως είναι να προπονούν, να οργανώνουν να συμμετέχουν και να αναλύουν το ποδόσφαιρο,  ένα στην Ελλάδα  κατ΄ εξοχήν ανδροκρατούμενο άθλημα και περιβάλλον

Το τρίτο μέρος  καλύπτονται ειδικά θέματα που αφορούν στον πρωταθλητισμό και τον τρόπο διαχείρισης της προπόνησης και της προετοιμασίας  από  προπονήτριες και πρωταθλήτριες. Ιδιαίτερη η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή τριάθλου κ. Χρήστου Γαρέφη ο οποίος θα αναφερθεί στις διαφορές των φύλων στην αυτοσυγκέντρωση προς το στόχο

Το Συμπόσιο θα κλείσει με επανασύνδεση των μελών της ΠΕΠΓΑΣ στο χώρο του ΚΕΔΕΑ, όπου θα παρατεθεί ελαφρύς μπουφές.