Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου "3o Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου", Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

- Σκοπός η γνωριμία και προβολή του ρώσικου πολιτισμού μέσω του κινηματογράφου
- Συζητήσεις για τη μόνιμη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρώσικου Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Με σκοπό τη μόνιμη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρώσικου Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη,εγκαινιάστηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέξανδρος» η 3η διεξαγωγή του.
Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ξενοφών Λαμπράκης τόνισε ότι η εκδήλωση στηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΜΚΟ “Culture Society”, με στόχο την προβολή στην Ελλάδα του ρώσικου πολιτισμού και των συνηθειών, μέσω του κινηματογράφου, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο λαοί ως ορθόδοξοι, έχουν πολλά κοινά στοιχεία.
Η κινηματογραφική παραγωγός και σκηνοθέτης Ελένα Μπορίσοβα ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε τις δύο προηγούμενες χρονιές, στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Κω, αποφασίστηκε φέτος, η διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. «Φέρνουμε έργα που πραγματεύονται τις ανθρώπινες αξίες, έργα που αγγίζουν την ανθρώπινη ψυχή», είπε η κ. Μπορίσοβα, τονίζοντας ότι τα έργα που επιλέχθηκαν να προβληθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ διακρίνονται για την ποιότητά τους, αλλά και για την εμπορική επιτυχία που σημείωσαν στη Ρωσία, ενώ σημείωσε ότι μετά τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ πέρυσι στην Κω, γυρίστηκε μία ταινία στο νησί, με ρώσο σκηνοθέτη και έλληνες ηθοποιούς, με τίτλο «Ιπποκράτης».
Ακόμη ανέφερε ότι στη Μόσχα διοργανώνονται κατά καιρούς αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο και το Ρώσικο Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη διεξαγωγή αφιερώματος, σε ετήσια βάση, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να αρχίσει η επιλογή των ταινιών.
Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Μαρία Μήτσιου, από την πλευρά της υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη μόνιμη έδρα του Φεστιβάλ, εντασσόμενο μάλιστα, ως ξεχωριστή ενότητα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, προοπτική με την οποία συμφώνησε ο κ. Λαμπράκης.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο φουαγέ της αίθουσας «Αλέξανδρος», πραγματοποιείται αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Εφεμίδη, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρωσία, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.


Halkidikifocus.gr | Διαβάστε περισσότερα: http://www.halkidikifocus.gr/news/politismos/2011-05-30-23-51-13/8821-2013-09-18-14-54-45.html#ixzz2fZSdS44U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου