Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Κάποιος πρέπει να προωθήσει τα αυτονόητα, τα οποία στη σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία ανήκουν στην κατηγορία των απωλεσθέντων εννοιών..


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας http://www.tsantiri.gr/ellada/erevna-sok-to-50-diskolevete-na-plirosi-logariasmous-ke-trofima.html, περίπου ένας στους δύο (δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 45%) βρέθηκε στο σημείο να μη μπορεί να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς. Επίσης, ένας στους δύο (δηλαδή περίπου το 51%) αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς δουλειά τους επόμενους δώδεκα μήνες. Το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει μάλιστα ότι εάν βρεθεί εκτός του χώρου εργασίας του, δύσκολα θα ξαναβρεί δουλειά. Εσείς τι έχετε να πείτε σ’ αυτούς τους πολίτες – ψηφοφόρους, που όπως φαίνεται είναι η κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων η οποία θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και σε επίπεδο προσώπων;

Τα νούμερα των παραπάνω μετρήσεων επιβεβαιώνουν. Το πρώτο την οικονομική μας κατάντια, το δεύτερο την απαισιοδοξία και την αποδοχή μιας κακιάς μοίρας σαν τετελεσμένο γεγονός, το δε τρίτο το πεσμένο ηθικό και την εξοικείωση με τη δυστυχία. Ο Έλληνας ιδρυματοποιήθηκε στη μοιρολατρεία και προσπαθεί να κουρνιάσει σε όποια φωλιά έχει.
Ήταν περίπου η εικόνα της Ινδίας τη δεκαετία του ’60. Θα έπρεπε ο κόσμος να ξαναβρεί το βηματισμό του και για να γίνει αυτό χρειάζεται, μεταξύ άλλων, ταλαντούχοι και θαρραλέοι πολιτικοί – όχι τεχνοκράτες- να χαράξουν τα στάσιμα νερά της εθνικής αποχαύνωσης. Να μας κάνει να πιστέψουμ σε κάτι. Αυτό όμως προϋποθέτει να το πιστεύει και ο ίδιος με πάθος. Γιατί η είσοδος στη φάση απεγκλωβισμού μας φυσικά, δεν θα γίνει πάνω σε βελούδο ούτε θα έχει γεύση σοκολάτας. Να ρίξουν χρήμα στην αγορά και να μειώσουν τους εξοντωτικούς φόρους. Και το ταλέντο ακόμη και η ιδιοφυία δε χρειάζονται διπλώματα. Ούτε τα διπλώματα παράγουν ιδιοφυείς ανθρώπους.
Οι τεχνοκράτες συνήθως δε βλέπουν το αυτονόητο και συμμετέχουν εκόντες – άκοντες στην «οικονομία της αθώας απάτης όπως την όρισε ο Γκάλμπρεϊτζ. Μας λείπει τραγικά η απλότητα. Κάποιος πρέπει να προωθήσει τα αυτονόητα, τα οποία στη σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία ανήκουν στην κατηγορία των απωλεσθέντων εννοιών. Αυτό σηματοδοτεί την εξουσιολαγνεία, αναξιοπιστία, διαπλοκή, διαφθορά, στασιμότητα.
Οι υπεύθυνοι διϋλίζουν τα κουνούπια και μετά κοιμούνται με κροταλίες.
Εμείς οι Νέοι θέλουμε να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα.

Μαρία Μήτσιου,
Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας- Α' Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου