Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εκστρατεία ενημέρωσης Εθελοντισμού και ΜΚΟ

Ως Υπεύθυνη Β. Ελλάδος για τις δράσεις που αφορούν τη νόσο Αλτσχάϊμερ της ενότητας Υγείας και Πρόνοια, συμμετείχα σήμερα στην εκστρατεία ενημέρωσης Εθελοντισμού και ΜΚΟ.

Πολλες προσπάθειες γίνονται προκειμένου να πληροφορηθεί επαρκώς η κοινή γνώμη και να διαλύσει τις προκαταλήψεις αναφορικά με την άνοια. Στις προσπάθειες αυτές, έβρισκε πάντα αρωγό ένα δίκτυο εθελοντών που αποτελείται από γιατρούς, εξειδικευμένους γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους κλπ.

Φυσικά από το σώμα των εθελοντών δεν θα μορούσαν να λείπουν και οι απλοί πολίτες, οι οποίοι προσφέρουν αμέριστα τη βοήθεια τους στους ασθενείς και τους περιθάλποντες.

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer προσκαλεί ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους, προκειμένου να την υποστηρίξουν στο λειτούργημα που επιτελεί και εμείς θα είμαστε αρωγοί στο κοινωνικό αυτό έργο.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Θεματική Ενότητα: Υγεία & Πρόνοια


Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού (The Tour) είναι μια διαδραστική εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντισμό, που λαμβάνει χώρα διαδοχικά σε όλες τις πρωτεύουσες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της Περιοδείας προβάλλονται τα σημαντικότερα θεματικά πεδία τα οποία αφορά ο εθελοντισμός, ενώ δίνεται η ευκαιρία τόσο στους εθελοντές όσο και στις εθελοντικές οργανώσεις να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά ενεργούς εθελοντές και να ενημερωθούν για τη δράση εθελοντικών οργανώσεων, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις εθελοντικού έργου, και να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν σε δημόσιες συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό.

Εμείς, ως Γραμματεία Εθελοντισμού έχουμε ως στόχο να δώσουμε βήμα σε Εθελοντικές Οργανώσεις να ενημερώσουν τους πολίτες για την δράση και το έργο τους από ένα υπαίθριο σταντ στη Θεσσαλονίκη

την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Πάρκο Ελπίδος, στην οδό Αγαμέμνονος του Ευόσμου, απο 9:00  έως 15:00 με τη Θεματική Ενότητα: ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΝΟΙΑ.

Ως υπεύθυνη Εθελοντισμού για τη νόσο ALZHEIMER από την ενότητα Υγείας και Πρόνοιας και ως Πρόεδρος του Σώματος Εθελοντών Δήμου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Δ.Θ.) θα χαρώ να σας δω και να σας ενημερώσω για τις δράσεις μας.
Ως νέος άνθρωπος, θέλω να κρατώ επικοινωνία με την νεολαία αλλά και με όλο τον κόσμο.

Κουράστηκα να ακούω πως οι «νέοι είναι αδιάφοροι» και ότι η νέα γενιά δεν αγωνίζεται, δεν διεκδικεί,  δεν έχει όνειρα, δεν έχει στόχους. Οι νέοι είναι ΕΔΩ.

Μη διστάζετε να μου εκφράζετε τις απόψεις σας, τα παράπονα σας αλλά και τους προβληματισμούς σας. Με χαρά θα δεχτώ σχόλια, παρατηρήσεις, καινοτόμες ιδέες και προβληματισμούς. Η έναρξη της διαδικτυακής ενημερωτικής σελίδας να είναι συνυφασμένη με γόνιμο έργο. 

Εγώ από τη μεριά μου θα σας ενημερώνω μέσα από το προσωπικό μου group  και μέσω του ιστολογίου μου (http://mitsioumaria.blogspot.com/) για ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη μας.

Με εκτίμηση,
Μαρία Μήτσιου